Alt-F4.org

Meldpunt Nihilisme

13 september 09:01, 2004
"Nihilists! Fuck me. I mean, say what you like about the tenets of National Socialism, Dude, at least it's an ethos."
Walter Sobchak

Terug van vakantie. Terwijl Drunkmen verwoede pogingen deed om de ETA zomertoer bij te benen, moest Zutman vanouds de kelder leegpompen. Zoals de Spaanse pers spreekt over 'kleine artefacten', zo is er bij het boerenlul spelen al snel sprake van bovendrijvende keutels in het overgelopen riool.

Genoeg over lokale folklore.

De ontkenning van de menselijke maat lijkt een kenmerk van deze tijd. Het demoon uit zich in stuurloosheid van een nieuwe generatie eenzamen. Hun gezwelg in de eigen misère etaleren ze zonder voorbehoud. Zoveel mogelijk mensen moeten getuige worden gemaakt van de nastreving van de eigen nietsigheid.

De verschijningsvorm van het eenrichtingsverkeer is uiteindelijk secundair: de fysieke vorm heet terrorisme, de geestelijke vorm is de weblog. De voedingsbodem van deze twee verschijningsvormen lijkt te verschillen: zo lijkt terrorisme geschoeid op het islamisme en de weblogs op het liberalisme. Nauwgezette analyse duidt echter op één en dezelfde bron: het nihilisme.

De propositie in beide gevallen: verdriet bestaat niet, alleen het beeld telt. Samenkomen omdat iedereen een verhaal te vertellen heeft, puur omdat het mogelijk is. Iedereen immers wil vechten voor een interessant leven, zodat hij erover kan vertellen. Het doel van het gevecht heiligt ieder middel en zo verliest men automatisch zijn menselijkheid.

Alt-F4.org heeft gepoogd om een correctie aan te brengen in de Nederlandse situatie. Het probleem is echter wereldwijd. Alt-F4.org wijkt niet voor terreur maar moet erkennen dat de enig mogelijke bestrijding ligt in een aanpak van internationale samenwerking. Omdat daarmee de relevantie van onze huidige rol niet te handhaven is, geldt ook voor ons: Alt-F4 is het devies.

We stellen echter onze kleefrol permanent ter beschikking als Meldpunt Nihilisme.

"Die wahre Liebe hebt sich über uns selbst hinaus und leuchtet uns wie ein Stern".
Johann Wolfgang von Goethe


Noot:
Schrijven over bijvoorbeeld de doorstart van 2525.com, electronisch onderwijs door docenten die jeuk hebben aan hun RSS, de weblogkoningin in de rij bij de kassa, de verretecoolisering van geenkut.net, de aanstaande inteelt-kutlogger die zich via de kleefrol als onderwerp opdringt, de zoveelste incarnatie van de mensamens of het gezelligheidsgehalte van de doorsnee politicus is slechts een herhaling van zetten. Panta rhei. De boodschap blijft: Alt-F4.