Alt-F4.org

Rooksignalen uit het sprookjesbos

12 december 22:09, 2004
Ik geef er de voorkeur aan dat je die drunkmen/zutman reacties wel verwijdert. Ze bederven de sfeer. En ze zijn ook nog oninteressant.
Freek

Genietend van haar welverdiende sabbatical, heeft de redactie af en toe de neiging om het ongelijk van anderen aan te tonen. Deze oude reflex is natuurlijk het bestrijden waard, want misgunt zij zo niet het recht van anderen op hun eigen fantasiewereld? Misgunt zij anderen zo niet het recht op vrije meningsuiting?

Nadere reflectie op deze eigen tekortkoming leidde uiteindelijk tot het benoemen van de diepere pijn: het langzame wegvloeien van de merknaam Alt-F4 als gevolg van de machteloosheid van de redactie ten aanzien van het vormen van de maatschappelijke debat-agenda. Met andere woorden: men ziet ons niet meer staan!

Wat mist Alt-F4? Zoals anderen tactvol hun bezoekers bedotten met platte rijmelarijen en vluchtfantasietjes, legt de redactie van Alt-F4 al haar eer in een zo eerlijke en natuurgetrouwe weergave van de werkelijkheid. Deze boodschap verdient 700 slimme, kritische, cultureel onderlegde lezers, in plaats van de gebruikelijke boerenlul-bandparodisten.

Aldus nam de redactie het besluit tot het plaatsen van een week-advertentie t.w.v. €56,-. Drunkmen mailde Hiram in het Sprookjesbos:

Wij van alt-f4.org (u spreekt hier met drunkmen) zijn geinteresseerd in de door u geboden mogelijkheid tot adverteren. Bij de door u geschetste tarieven van 8 euro per dag gaat onze gedachte in eerste instantie uit naar een periode van 1 week (7 dagen).
Graag willen wij weten wanner er ruimte is in uw kalender.

Al snel kwam er een antwoord:

Ruimte is er genoeg.  Gefeliciteerd!  U zou de eerste adverteerder worden.  Kunt u mij verklappen wat de inhoud van uw advertentie zou zijn?  Ook aan de vorm zal ik een aantal voorwaarden moeten stellen: geldige XHTML 1.1, geen plaatjes, maximaal 50 px hoog en niet breder dan de contents-div.

Drunkmen verklaarde de plannen nader:

We hadden het volgende in gedachte, qua tekst.
Een testimonial (zoals die kan worden aangetroffen op http://alt-f4.org/65.html):
 "het sprankelt hier niet en dat zal het ook nooit doen"
met daaronder de tekst: "alt-f4".
Uiteraard moet een en ander nog vormgegeven in de grijze alt-f4.org stijl, maar XHTML 1.1 zonder plaatjes lijkt prima.

Hiram was niet helemaal overtuigd.

Wees zo goed mij het hele dingetje, mark-up en al, te sturen.  Dan zal ik het eens goed bekijken.  Ik ben een pietlut, moet u weten.

Snel stuurde de redactie een link naar het concrete voorstel.

De reactie uit het bos was pittig:

Mooi is het niet.  De vlakverdeling is saai, die onderkast stoort en dan dat grijs!  Bovendien wordt niet geheel duidelijk, vrees ik, dat het niet-sprankelen als aanprijzing van alt-f4 bedoeld is.  De tekst moet, zou ik denken, wat wervender.  Anders klikt er niemand.

Drunkmen raakte ietwat geagiteerd. Meedenkend werd in tweede instantie toch nog een compromis voorgesteld.

Over wiens geld hebben we het nu?
Eventueel accepteren we ook een esthetischer variant voor half tarief:
http://alt-f4.org/zut/hiram2.html

Na lang aarzelen klonk er uit het bos benepen:

U bent niet ernstig.

Drunkmen probeerde nog een soort van constructieve sfeer in de conversatie te behouden:

Zeker wel. Ik kan me voorstellen dat u versie 2 niks vindt omdat plaatjes uit den boze zijn. Zoals gezegd, variant 1 geniet de voorkeur. Dat er niemand klikt lijkt me risico van de adverteerder; niet uw zorg.

Na gehoord te hebben van de dreigende mislukking van de deal deed Zutman een beroep op de zakelijke rede bij de toekomstige partner.

On-line advertentieruimte aanbieden tegen deze (als ik het zo omschrijven mag) 'stevige' tarieven zou bij ons dezelfde reactie kunnen opwekken, maar we zijn daar inmiddels aan voorbij en vertrouwen op uw kwaliteitspubliek.
M.a.w.: als u ons uw bank cq. giro doorstuurt, weet u al snel hoe ernstig ons dit plan is.
Wij de publiciteit, u het geld. Iedereen blij, niet?

....

Een week gaat voorbij zonder enig antwoord. Een ultieme poging tot contact:

De stilte uwerzijds lijkt te duiden op een afwijzing van Alt-F4's advertentie. Gezien uw laatste post (Ook ik) ten overvloede de vraag: is dat zo?

Op de site wordt prompt de aanbieding verwijderd. Speelt men verstoppertje? Na twee dagen een laatste rooksignaal:

Ach, u vist achter het net!  De advertentie-actie is alweer afgelopen.

Moet de redactie nu de brandweer bellen?


Notice: Undefined variable: name in /home/tj/var/www/alt-f4.org/comments.php on line 3

Notice: Undefined variable: email in /home/tj/var/www/alt-f4.org/comments.php on line 4

Notice: Undefined variable: url in /home/tj/var/www/alt-f4.org/comments.php on line 5

Notice: Undefined variable: com2 in /home/tj/var/www/alt-f4.org/comments.php on line 6