Alt-F4.org
De toestand in de wereld

drunkmen

De hand Gods

28 september 07:41, 2005
It's as if the entire Gulf Coast were obliterated by the worst kind of weapon you can imagine.
George W. Bush, 2 september 2005

In het het vorige stuk kwam Wired ter sprake. In de reacties plaatste ik een verwijzing naar een foto van omslagen van het blad. Op zo'n omslag, uit '93, stond een nogal in het oog springende voorspelling van de futuroloog Alvin Toffler over een constitutionele crisis in de V.S. en het uiteenvallen van China. Toffler had natuurlijk net als Rob de Wijk een boekje te verkopen.

Nu is die Alvin Toffler niet zonder invloed. Zo zei de oud-minister van defensie William S. Cohen in 1997 tijdens een conferentie over terrorisme, massavernietigingswapens en de strategie van de V.S. het volgende:

Alvin Toeffler has written about this in terms of some scientists in their laboratories trying to devise certain types of pathogens that would be ethnic specific so that they could just eliminate certain ethnic groups and races; and others are designing some sort of engineering, some sort of insects that can destroy specific crops. Others are engaging even in an eco- type of terrorism whereby they can alter the climate, set off earthquakes, volcanoes remotely through the use of electromagnetic waves.
Pathogenen in een rassenstrijd, het staat garant voor paranoia, overmoed en haat. Dat had Toffler mooi verzonnen. Het laatste scenario, terreur bedrijven met het klimaat, klinkt als slechte science fiction van het soort dat je vaker aantreft in oude nummers van Wired.

Speculaties over het weer zijn natuurlijk zo oud als de mensheid. Eerder zagen oplettende lezertjes van deze site bijvoorbeeld een pentagram in het oog van de orkaan Isabel. Vorig jaar circuleerde op het internet nog een zorgvuldig vervaardigde hoax, die aantoonde dat de districten in Florida die in 2000 op George W. Bush hadden gestemd in 2004 gestraft werden met de drie orkanen van dat seizoen.

Het defensie-project High Frequency Active Auroral Research Program (HAARP) bestaat uit een reeks antennes in Alaska die 3,6 megawatt de ionosfeer in kan stralen. De aard van het onderzoek is dusdanig dat de gemiddelde ufoloog direct weet waar het hier eigenlijk om gaat. Na Katrina, vooral door de nogal eenzijdige samenstelling van de slachtoffers en de wederopbouwers, vragen velen zich af of HAARP wellicht de orkaan gestuurd heeft.

Opvallend is dat de terroristische groeperingen van Toffler in veel verhalen dezelfde gedaante aannemen: de Amerikaanse overheid (slechts een enkeling verdenkt de Russen). Zou die overheid wellicht reden geven tot zulke wilde speculaties?

George W. Bush werd al vóór Katrina vergeleken met Nero wegens zijn behandeling van het Kyoto-protocol. Zulks valt te categoriseren als lafheid en incompetentie, of is er meer aan de hand? Afgelopen maart werd in de Amerikaanse Senaat de Weather Modification Research and Technology Transfer Authorization Act of 2005 behandeld. De wet gaat aanstaande zaterdag, 1 oktober, van kracht. Texas kent zo'n wet sinds 1967: de Weather Modification Law.

Afgelopen weekeinde trok de orkaan Rita over Texas. Aanvankelijk leek de orkaan aan land te gaan bij Houston. Vooral Galveston, dat zeer kwetsbaar aan de kust ligt, zou dan zwaar getroffen worden.

Bovenstaand plaatje komt uit deze animatie van satellietbeelden. Goed zichtbaar is hoe Rita in een rechte lijn op Houston afstevent. Dan verschijnen er plots voor de kust, ten oosten van Rita, een vijftal dikke lijnen. De windsterkte neemt enigszins af en Rita buigt af naar het noorden en gaat aan land bij Port Arthur.

De getoonde satellietbeelden geven de elektromagnetische straling met een frequentie van 85 GHz weer. Gewone wolken laten deze straling gewoon door, wolken met neerslag verstooien de straling, door de veel grotere ijskristallen of regendruppels. Een rode kleur duidt op veel verstrooiing.

Van wie zijn die vingers voor Corpus Christi?


Update:
De afdeling Tropische Cyclonen antwoordt:

the signal is a processing artifact which we are going to remove since it is causing quite a stir!