Alt-F4.org
De toestand in de wereld

drunkmen

Internationaal terrorisme in Nederland

11 juli 15:52, 2005
Volgens Rosenthal is Nederland te veel bezig met het voorkomen dat een Mohammed C., D. of E. zijn slag zal slaan. Intussen wordt vergeten de ogen en oren wijd open te houden voor terroristische dreigingen van een heel andere aard of ge´nitieerd vanuit het buitenland.
De Volkskrant

Pratend hoofd Uri Rosenthal (niet te verwarren met de uitgever die zonder hoofd in een zwembad werd aangetroffen) mocht afgelopen zaterdag in de Volkskrant zijn nieuwe boek 'Het terroristisch kwaad' promoten. In Groot-Brittannië had Rosenthal's collega Peter Power interessante zaken te vertellen op BBC Radio 5.

In bovengelinkt artikel over Power valt de naam Gladio in verband met onderstaande aanslag in Bologna. De gebruikte T4-explosieven kwamen uit een opslagplaats van de geheime NAVO-organisatie. Buiten Italië deed Gladio in België iets met Golfjes GTI.

In Nederland had de Gladio-terreur een heel eigen karakter. In 1993 werd Nutricia afgeperst door twee leden van Gladio. Oud-commando A. de W. uit Roosendaal eiste anderhalf miljoen gulden en een miljoen Britse ponden in coupures van honderd (een biljet dat niet bestond) anders zou hij potjes Olvarit met landbouwvergif verspreiden in winkels. Zijn mentor, landmachtmajoor N.B. uit Papendrecht, dacht dat het met vervolging niet zo'n vaart zou lopen. Hij had immers een groene kaart op zak, met een telefoonnummer waarmee de politie de GVD (de Grensveiligheidsdienst, de veiligheidsdienst van de Marechaussee) kon bereiken om zijn identiteit te controleren. Bij eerdere bedrijfsongevallen was vervolging dan ook uitgebleven. Gladio was echter in '91 al opgeheven en de majoor werkte inmiddels — naar eigen zeggen — op "de afdeling feestneuzen en hoedjes".

Enkele citaten uit een interview van de NRC met de majoor in februari '94 :

"We leefden continu in een toestand van wantrouwen. De maatschappij was in principe onze vijand."

"We hebben een keer de energiecentrale hier in de buurt op scherp gezet. Dat deed je dan: een raket op een trafohuisje in stelling brengen. Dat vond je heel gewoon."

Hij is ook na de opheffing van Gladio in zijn hart een geheim agent gebleven. Hij kijkt altijd of er geblindeerde auto's in de straat staan, of er mensen zitten in geparkeerde auto's, hij let erop of hij wordt gevolgd. In een openbare ruimte zorgt hij dat hij alles kan overzien en dat er niemand achter hem kan zitten. In hotels zorgt hij dat hij kan zien of iemand tijdens zijn afwezigheid op de kamer is geweest.