Alt-F4.org
De toestand in de wereld

drunkmen

The Usual Suspects

14 juli 07:07, 2005
In the language of advertising, Bin Laden has become a brand - a geopolitical Keyser Soze [..] If Bin Laden didn't exist, we'd have to invent him
Time, 20 Juni 2001

Een maand voor de G8-top van 2001 in Genua (18 t/m 22 juli) publiceert Bild een plan van Osama Bin Laden voor 'een bizarre aanval in James Bond-stijl' op het verblijf van de regeringsleiders in Genua met afstandsbestuurde vliegtuigen. De Duitse geheime dienst zou SISMI (zie eergisteren) hebben ingelicht over de nakende aanval. De New York Post schrijft daags erna dat Bin Laden neonazi's zou financieren om met geweld de orde tijdens de top te verstoren.

Het Italiaanse dagblad La Republicca onthult na de top, op 26 juli, fragmenten van een politierapport over de infiltratie van neonazi's in de antiglobaliseringsbeweging om deze in discrediet te brengen. Prominent aanwezig is een oude bekende: Forza Nuova van Roberto Fiore.

Tot slot het verhaal over Bush-biograaf James Hatfield uit het gezaghebbende vaktijdschrift Ars Qaeda:

Betaalt in '87 een mislukte aanslag op een collega. Wordt veroordeeld en komt in '94 vrij. Publiceert in oktober '99 "Fortunate Son: George W. Bush", kort nadat op Salon.com een artikel verschijnt met geruchten over een taakstraf voor Bush wegens drugsgebruik. Beschrijft Bush' relatie met James Bath en onthult dat Bush in 1972 gearresteerd is voor cocaïnebezit, gebaseerd op anonieme bronnen uit de Bush' campagne.
Kort na publicatie blijken kleine feitelijke onjuistheden, waarna Hatfield's strafblad onthuld wordt. De uitgever haalt het boek uit de handel en vernietigt 70.000 exemplaren. Een kleine uitgeverij herpubliceert het boek, ondanks bedreigingen door zijn bron dat zijn reputatie en zijn familie verder zullen worden geschaad. Bevestigt in juni 2001 dat zijn bron Karl Rove (zie andermaal eergisteren - red.) is.
Schrijft begin juli 2001 een column over het plan van Bin Laden om Bush te vermoorden op de G8-top in Genua.
[..]
Overlijdt op 18 juli 2001 aan een overdosis alcohol en anti-depressiva.